Tags

  • οδοντίατροι
  • υγεία
  • οδοντίατρος
  • Γήρανση και στοματική υγεία.
  • 3M
  • Filtek
  • Supreme
  • Flow
Τα κλειδιά για αποτελεσματική οδοντιατρική πρακτική

Τα κλειδιά για αποτελεσματική οδοντιατρική πρακτική

Η βελτίωση της αποτελεσματικότητας στην οδοντιατρική σας πρακτική αποφέρει πολλά οφέλη:

Βελτιώνει τον χρόνο για εσάς και το προσωπικό σας.

Αυξάνει τα έσοδα.

Μειώνει το άγχος.

Το πιο σημαντικό, βελτιστοποιεί την εμπειρία του ασθενούς. Για τους ασθενείς σας, η καλύτερη οδοντιατρική εμπειρία είναι αυτή που είναι αποτελεσματική και ανώδυνη και απαιτεί όσο το δυνατόν λιγότερο χρόνο. Ωστόσο, πολλές οδοντιατρικές πρακτικές λειτουργούν άσκοπα με αναποτελεσματικούς τρόπους. Από τον τρόπο με τον οποίο προγραμματίζετε διαδικασίες έως τον τρόπο με τον οποίο το προσωπικό σας επικοινωνεί μεταξύ τους, υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για να βελτιώσετε την πρακτική σας αποτελεσματικότητα και την εμπειρία του ασθενούς σας. Με την ενσωμάτωση ψηφιακών εργαλείων που εστιάζουν στην αποτελεσματικότητα στις λειτουργίες σας, μπορείτε να αυξήσετε τα έσοδα, να μειώσετε το κόστος και να βελτιώσετε την εμπειρία του ασθενούς και του προσωπικού σας.

Χρησιμοποιήστε τον προγραμματισμό  ως πλεονέκτημά σας

Ο αποτελεσματικός προγραμματισμός είναι ένα από τα απλούστερα και πιο αποτελεσματικά βήματα που μπορείτε να κάνετε για να βελτιώσετε την επιχειρησιακή σας απόδοση. Το πρώτο βήμα είναι να προσφέρετε έναν διαδικτυακό προγραμματισμό ραντεβού για τους ασθενείς σας. Ο διαδικτυακός προγραμματισμός είναι πιο βολικός για τους ασθενείς και μειώνει δραστικά τις διοικητικές εργασίες για το προσωπικό της γραμματείας σας, ειδικά όταν συνδυάζετε τον διαδικτυακό προγραμματισμό με τις αυτόματες υπενθυμίσεις συναντήσεων κειμένου.

Ο ψηφιακός προγραμματισμός σας επιτρέπει επίσης να βελτιώσετε τη συνολική εξυπηρέτηση των ασθενών συνδυάζοντας τις θεραπείες σε μία επίσκεψη. Με το λογισμικό προγραμματισμού που ενσωματώνεται στα ηλεκτρονικά αρχεία υγείας (EHR) σας επιτρέπεται να δημιουργήσετε μια προσαρμοσμένη ροή εργασίας προγραμματισμού. Κάτι που σημαίνει ότι μπορείτε να αναζητήσετε και άλλες προτεινόμενες θεραπείες που μπορεί να χρειαστεί ένας ασθενής στο πλαίσιο της διαδικασίας προγραμματισμού. Μεταφέρετε την αποτελεσματικότητα προγραμματισμού στο επόμενο επίπεδο με τον προγραμματισμό. Πολλοί οδοντίατροι αντιμετωπίζουν όλες τις ώρες προγραμματισμού το ίδιο και προγραμματίζουν ραντεβού σχετικά με τη διαθεσιμότητα ενός ασθενούς. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μια πολύ αναποτελεσματική ροή εργασίας για εσάς και το βοηθητικό προσωπικό σας, καθώς ίσως χρειαστεί να κάνετε εναλλαγή μεταξύ των συνήθων διαδικασιών (όπως καθαρισμός) σε πιο επεμβατικές διαδικασίες και στη συνέχεια να επιστρέψετε ξανά πολλές φορές την ημέρα. Θα εργαστείτε πιο αποτελεσματικά εάν αποκλείσετε από κοινού παρόμοιους τύπους θεραπειών. Το διαδικτυακό λογισμικό προγραμματισμού σας δίνει τη δυνατότητα να ορίσετε ώρες διαθεσιμότητας για συγκεκριμένους τύπους ραντεβού, εμποδίζοντας σας αν χρειαστεί να κάνετε εναλλαγή επανειλημμένα όλη την ημέρα.

Τέλος, βελτιώστε την αποδοτικότητα μειώνοντας το χρόνο διακοπής λειτουργίας με μια αυτοματοποιημένη λίστα αναμονής για ανοιχτά ραντεβού. Στέλνοντας αυτόματα μηνύματα στους ασθενείς που έχουν ζητήσει να ειδοποιηθούν σχετικά με μια προηγούμενη ώρα ραντεβού, μπορείτε να συμπληρώσετε αμέσως το σημείο για τυχόν ακυρωμένα ραντεβού. Ενισχύστε την αποτελεσματικότητα του προσωπικού σας με ψηφιακά εργαλεία. Από το διοικητικό προσωπικό έως τον βοηθό οδοντιάτρου, η ομάδα σας είναι ο πιο κρίσιμος παράγοντας για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας του γραφείου. Η ενδυνάμωση του προσωπικού σας με ψηφιακά εργαλεία που βελτιστοποιούν τις εργασίες τους θα ενισχύσει την ικανοποίηση και το ηθικό, βελτιώνοντας δραματικά την εμπειρία του ασθενούς.

Οι αναποτελεσματικές πρακτικές δυσκολεύονται συχνά με την επικοινωνία, ειδικά μεταξύ του διοικητικού και του βοηθητικού. Ο απλούστερος τρόπος για να λυθεί αυτό είναι να χρησιμοποιήσετε έντυπα χωρίς χαρτί και EHR έτσι ώστε όλες οι πληροφορίες ασθενών να συγχρονίζονται άμεσα και αυτόματα σε όλες τις πλατφόρμες. Τα ψηφιακά έγγραφα επιτρέπουν στο προσωπικό σας να έχει πρόσβαση στα απαραίτητα δεδομένα χωρίς καθυστέρηση στην επικοινωνία. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ψηφιακά εργαλεία για να παρέχετε σενάρια για το προσωπικό σας για χρήση κατά την απάντηση στο τηλέφωνο ή κατά την επιβίβαση ασθενών στην αίθουσα αναμονής. Τα ψηφιακά εργαλεία βοηθούν στη βελτίωση της εμπειρίας του ασθενούς τυποποιώντας τις συνομιλίες. Βοηθά επίσης να διασφαλιστεί ότι το προσωπικό του γραφείου συλλέγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και δεδομένα πριν ένας ασθενής επιστρέψει στην καρέκλα σας.

Αξιοποιήστε τα ψηφιακά εργαλεία 

Τέλος, χρησιμοποιήστε ψηφιακά εργαλεία για τον εξορθολογισμό εργασιών.  Τα ψηφιακά εργαλεία μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν να ζητήσετε κριτικές και ανατροφοδότηση ασθενών σχετικά με την εμπειρία τους. Επιτρέπετε αυτόματα στους ασθενείς να παρέχουν ανατροφοδότηση αμέσως μετά την επίσκεψή τους, γεγονός που σας δίνει τη δυνατότητα να λάβετε μια ακριβή εικόνα των δυνατών σημείων και των αδυναμιών της πρακτικής σας.  Τα ψηφιακά εργαλεία είναι ένας μόνο τρόπος για να βελτιώσετε την αποτελεσματικότητα σας. Η αυξημένη αποδοτικότητα επιτρέπει σε όλους τους υπαλλήλους σας να ξοδεύουν λιγότερο χρόνο στη διαχείριση, τη δημιουργία νέων διαδικασιών και τη διόρθωση λαθών.