Tags

  • οδοντίατροι
  • υγεία
  • οδοντίατρος
  • Γήρανση και στοματική υγεία.
  • 3M
  • Filtek
  • Supreme
  • Flow
Τα επιδιορθωμένα δόντια κλειδί για ένα νεανικό πρόσωπο!

Τα επιδιορθωμένα δόντια κλειδί για ένα νεανικό πρόσωπο!

Μία από τις πιο συχνές αιτίες γήρανσης του προσώπου είναι αυτή που ίσως δεν εχει κανεις σκεφτεί, η φθορα των δοντιών.

Η ευθυγράμμιση της γνάθου αλλάζει, επειδή τα δόντια σας αρχίζουν επίσης να δείχνουν σημάδια γηρανσης. Συμβαίνει τόσο αργά που μπορεί να μην το παρατηρήσετε στην αρχή. Κάτι όμως που συμβαίνει αργότερα.

Αρχίζετε να αισθάνεστε πόνο στη γνάθο και την εμφανιση των προβλημάτων των αρθρώσεων της γνάθου. Μπορεί να αντιμετωπίσετε περισσότερους πονοκεφάλους ή ένταση στον αυχένα. Εάν επιδεινωθεί, μπορεί να αρχίσει να διαταράσσει τον ύπνο σας.

Όλοι βλέπουμε πράγματα στην εμφάνισή μας που μπορεί να μην παρατηρήσουν άλλοι. Μπορεί να εντοπίσετε ότι το πηγούνι σας μοιάζει να υποχωρεί.  

Μπορεί επίσης να επηρεάσει την ψυχική σας ευεξία εάν αισθάνεστε αμηχανία από την εμφάνισή σας. Μελέτη Αμερικανών ενηλίκων εδειξε ότι πάνω από το 80% πίστευε ότι τα κακά δόντια θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο την επιτυχία τους, τόσο προσωπικά όσο και επαγγελματικά.

Ευτυχώς, έχετε επιλογές για τη στερέωση τόσο των δοντιών σας όσο και της μη ευθυγραμμισμένης γνάθου. Κάθε μέθοδος έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Τα καλά νέα είναι ότι η τεχνολογία και οι καινοτομίες στην οδοντιατρική βιομηχανία σας δίνουν περισσότερες επιλογές με λιγότερες παρενέργειες, επιπλοκές και λιγότερο πόνο.

Εάν θέλετε απλώς φωτεινότερα δόντια, τότε τα λευκαντικά προϊόντα είναι μια εξαιρετική επιλογή που θα προσφέρει βέλτιστα αποτελέσματα χωρίς πόνο. Είναι μια δημοφιλής επιλογή επειδή λειτουργεί. Οι αριθμοί λένε την ιστορία.

Η παγκόσμια αγορά αυτών των προϊόντων ήταν 3,4 δισεκατομμύρια ευρώ το 2016. Οι ειδικοί προβλέπουν ότι θα αυξηθεί κατά 35% το 2024 σε 4,6 δισεκατομμύρια ευρώ. Ωστόσο, δεν είναι μόνιμη επιδιόρθωση.

Μπορείτε να επιλέξετε όμως μια λύση μεγαλύτερης διάρκειας. Μεσα απο μια μέθοδο που είναι πιο επεμβατική. Ωστόσο, οι νέες τεχνολογίες έχουν κάνει τη διαδικασία ταχύτερη και ευκολότερη για τους ασθενείς.

Η καλύτερη προσέγγιση για την ευθυγράμμιση των γνάθων εστιάζει στη ρίζα του προβλήματος. Σε τελική ανάλυση, όσο λιγότερο χρόνο αφιερώνετε στην αίθουσα εξετάσεων, τόσο χαμηλότερος είναι ο κίνδυνος επιπλοκών, όπως τραυματισμός νεύρων ή βακτηριακές λοιμώξεις.

Η χειρουργική επέμβαση των γνάθων και η πλήρης ανασυγκρότηση του στόματος είναι επιθετικές λύσεις που, ενώ λειτουργούν, είναι επίσης εξαιρετικά επεμβατικές. Θετικά, αυτές οι διαδικασίες ακολουθούν μια ολιστική προσέγγιση που περιλαμβάνει τη δομή των οστών, τα δόντια και το δάγκωμα σας. Συχνά χρησιμοποιούν διάφορες μεθόδους, όπως ορθοδοντική και ορθογναθική χειρουργική, εκτός από την περιοδοντική φροντίδα.

Νέα υλικά και μέθοδοι προσφέρουν επίσης φυσικά αποτελέσματα. Δεδομένου ότι επικεντρώνονται τόσο στην αιτία όσο και στο αποτέλεσμα, προσφέρουν μια λύση μακράς διαρκείας. Ο χρόνος ανάρρωσης εξαρτάται από την έκταση της εργασίας και την κατάσταση της τρέχουσας οδοντικής σας υγείας.

Μια άλλη επιλογή παραλείπει τη χειρουργική επέμβαση χωρίς την ταλαιπωρία των ορθοδοντικών. Το Face Lift Dentistry, για παράδειγμα, εστιάζει στη σωστή θέση της γνάθου που θα βελτιστοποιήσει την ευθυγράμμιση της γνάθου για ένα πιο νεανικό πρόσωπο και ένα πιο φυσικό προφίλ προσώπου.

Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα σε αυτήν τη μέθοδο. Οι ασθενείς μπορούν να δουν τι να περιμένουν πριν ξεκινήσει η διαδικασία. Δεν περιλαμβάνει χειρουργική επέμβαση ή άλλες επεμβατικές τεχνικές, γεγονός που μειώνει τον κίνδυνο επιπλοκών.
Πολλοί άνθρωποι αναβάλλουν οδοντιατρικές θεραπείες λόγω δυσάρεστων ή επώδυνων εμπειριών στο παρελθόν. Το βασικό συμπέρασμα με τις καινοτομίες στην οδοντιατρική είναι ότι αναζητούν τρόπους να ξεπεράσουν αυτά τα  εμπόδια στην υγιή οδοντιατρική υγεία. Αυτό είναι κρίσιμο, δεδομένου του ρόλου του στη συνολική ευημερία ενός ατόμου και συνδέεται με άλλες χρόνιες ιατρικές παθήσεις, όπως οι καρδιαγγειακές παθήσεις.
 
Όποια μέθοδος όμως κι αν ακολουθηθεί, το βασικότερο όλων είναι να κατανοήσουμε όλοι ότι πρέπει να προσέχουμε τα δόντια μας, με τη συνδρομή των οδοντιάτρων που πρέπει πάντα να εμπιστευόμαστε.