Tags

  • οδοντίατροι
  • υγεία
  • οδοντίατρος
  • Γήρανση και στοματική υγεία.
  • 3M
  • Filtek
  • Supreme
  • Flow
Οργισμένες αντιδράσεις των οδοντιάτρων έπειτα από τις νέες οδηγίες, τι ισχύει

Οργισμένες αντιδράσεις των οδοντιάτρων έπειτα από τις νέες οδηγίες, τι ισχύει

Οι εμβολιασμένοι προσέρχονται κανονικά στα οδοντιατρεία με επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού κι όσοι έχουν νοσήσει με πιστοποιητικό νόσησης ενώ οι ανεμβολίαστοι με rapid τεστ 48 ωρών.

Αυτό ξεκαθαρίζει στο Newshub.gr ο αντιπρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου και μέλος  της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας Γιάννης Σμπώκος επισημαίνοντας πως επί των αποφάσεων που πάρθηκαν και του ΦΕΚ που εκδόθηκε υπήρξαν διευκρινίσεις σε συνάντηση που έγινε από μέλη του ΔΣ της Ομοσπονδίας τους με το νέο υπουργό Υγείας.

Ειδικότερα αυτό που είπε ο Υπουργός και γνωρίζουν οι οδοντίατροι μετά από χθεσινή ανακοίνωση που έλαβαν από την Ομοσπονδία τους είναι πως η εξυπηρέτηση ασθενών θα γίνεται ως εξής:

Οι εμβολιασμένοι με πιστοποιητικό εμβολιασμού

Οι νοσήσαντες με πιστοποιητικό νόσησης

Οι ανεμβολίαστοι με rapid τεστ 48 ωρών, πλην εκτάκτων και επειγόντων περιστατικών

Οι μαθητές με σελφ τεστ που έχουν κάνει για το σχολείο τους

Και βεβαίως οι συνοδοί ασθενών με ότι ισχύει για τις παραπάνω κατηγορίες ανάλογα με το που ανήκουν.

Να σημειώσουμε πως επικρατεί γενικότερα μια σύγχυση στο χώρο ως προς το πως θα προσέρχονται από σήμερα οι ασθενείς για οδοντιατρικές εργασίες εξαιτίας του ΦΕΚ που είχε εκδοθεί και προέβλεπε τεστ και για τους εμβολιασμένους, κάτι που σε προφορικό επίπεδο ξεκαθαρίστηκε στη συνάντηση με τον κ. Πλεύρη.

Οι νέες οδηγίες

Σύμφωνα με τις διευκρινίσεις που δόθηκαν με την εγκύκλιο της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας για τη λειτουργία των οδοντιατρείων ισχύουν τα εξής:

Συνοδός ασθενή όταν επιβάλλεται η παρουσία του πρέπει να είναι εμβολιασμένος

Αν δεν εμβολιαστεί ο συνοδός πρέπει να έχει rapid τεστ 48 ωρών.

Οι εμβολιασμένοι ασθενείς προσέρχονται κανονικά

Οι ασθενείς που δεν έχουν εμβολιαστεί προσέρχονται με rapid τεστ 48 ωρών, πλην έκτακτης επίσκεψης με χαρακτήρα επείγοντος ή για εκτέλεση πράξης χωρίς παραγωγή αερολύματος (αερόλυμα παράγεται με τη χρήση σπρέι όπως π.χ. για χρήση τροχού κ.α. ενώ δεν παράγεται αερόλυμα για πράξεις όπως εξαγωγές, πρόβες, κολλήματα κ.α.).

Τα παιδιά σχολικής ηλικίας θα προσέρχονται με την εξέταση που ήδη έχουν για να παρακολουθήσουν με φυσική παρουσία το σχολικό πρόγραμμα.