Tags

  • οδοντίατροι
  • υγεία
  • οδοντίατρος
  • Γήρανση και στοματική υγεία.
  • 3M
  • Filtek
  • Supreme
  • Flow
Οδοντιατρεία και καλοί υπάλληλοι!

Οδοντιατρεία και καλοί υπάλληλοι!

Με γνώμονα αυτό σήμερα παρουσιάζουμε πέντε βήματα για την πρόσληψη των κατάλληλων υπαλλήλων.

Το πιο σημαντικό βήμα στην προσπάθεια οικοδόμησης της ομάδας των ονείρων είναι να βρει κανείς μια ακριβή περιγραφή εργασίας και μια εικόνα του ιδανικού υποψηφίου.

Ο οδντίατρος πρέπει να σκεφτεί όχι μόνο το επίπεδο δεξιοτήτων και την εμπειρία που θέλει, αλλά και τη δημιουργία μιας δυνατής και ιδανικής ομάδας.

Τα πεντε βασικά βήματα είναι τα παρακάτω, όπως αναφέρει το dentistrytoday.com

Βήμα πρώτο: Ο υποψήφιος ακολουθεί τις οδηγίες;

Σε κάθε ανάρτηση που δημιουργώ, ζητώ συγκεκριμένα ένα βιογραφικό, μια συνοδευτική επιστολή και μια συγκεκριμένη εμπειρία. Η επισύναψη συνοδευτικής επιστολής σημαίνει ότι ο αιτών έχει καταβάλλει επιπλέον προσπάθεια και είναι σε θέση να ακολουθήσει τις οδηγίες. Ο υποψήφιος διάβασε προσεκτικά την ανάρτηση.

Ωστόσο, κατά την εμπειρία μου, περισσότερο από το 75% των αιτούντων δεν υποβάλλουν συνοδευτική επιστολή, ακόμη και όταν τους ζητείται συγκεκριμένα.

Βήμα δεύτερο: Αξιολόγηση του βιογραφικού

Ένα καλά διαμορφωμένο βιογραφικό σημείωσε την προσοχή στη λεπτομέρεια και το ενδιαφέρον για την αυτο-παρουσίαση, συμπεριλαμβανομένης της ορθογραφίας και της γραμματικής.

Προβάλλει επίσης την ικανότητά τους να μιλούν και να επικοινωνούν με τους ασθενείς σας.

Στη συνέχεια, είναι σημαντικό να δοθεί προσοχή στον χρόνο παραμονής του αιτούντος σε κάθε θέση. Αν ο υποψήφιος έχει τρία χρόνια εμπειρίας όπως ζητήθηκε, αλλά έχει εργαστεί σε έξι οδοντιατρικά γραφεία, αυτή είναι μια «κόκκινη γραμμή». Η εναλλαγή θέσεων εργασίας συχνά μπορεί να σηματοδοτήσει έλλειψη δέσμευσης και ίσως ακόμη και αίσθηση του δράματος.

Βήμα τρίτο: Τηλεφωνική συνέντευξη

Για λίγο, θα προσπαθούσα να παραλείψω την τηλεφωνική συνέντευξη και να κινηθώ αμέσως για να συναντήσω τον υποψήφιο αυτοπροσώπως. Νόμιζα ότι θα εξοικονομούσε χρόνο, αλλά συνειδητοποίησα γρήγορα ότι αυτό το βήμα δεν άξιζε να το παραλείψω. Είναι ένα σημαντικό μέρος στη διαδικασία απομάκρυνσης. Το πιο ουσιαστικό μέρος της τηλεφωνικής συνέντευξης είναι η αξιολόγηση των δεξιοτήτων επικοινωνίας του υποψηφίου καθώς και του ενεργειακού τους επιπέδου.

Ίσως είναι μια λεπτομέρεια, αλλά πραγματοποιώ όλες τις τηλεφωνικές συνεντεύξεις μόνος μου.

Με κάθε συνομιλία, αρχίζω να παρουσιάζω τον εαυτό μου, την οικογένειά μου, τα πάθη και τα χόμπι μου και ελπίζω ότι ο ερωτώμενος θα αντιληφθεί το λόγο που το κάνω. Τους μιλάω ως άτομο, όχι τόσο ως ειδικός στον οδοντιατρικό τομέα. Έχοντας πάρει συνέντευξη από εκατοντάδες υποψηφίους τα τελευταία 15 χρόνια, μπορώ να πω με σιγουριά ότι τα πρώτα πέντε λεπτά της συνομιλίας δεν είναι μόνο κρίσιμα αλλά και πολύ πειστικά.

Κάποιος μπορεί αμέσως να πει εάν ο υποψήφιος έχει μια αναπτυξιακή νοοτροπία ή μια σταθερή νοοτροπία.

Όταν ο υποψήφιος προσπαθεί αμέσως να με αναγκάσει να δεσμευτώ για έναν ορισμένο μισθό χωρίς μια κατάλληλη προσωπική ή επαγγελματική συνέντευξη, μπορεί να σημαίνει ότι ο αιτών ενδιαφέρεται περισσότερο για τα χρήματα παρά για ένα ασφαλές και σταθερό εργασιακό περιβάλλον.

Βήμα τέταρτο: «Πουσάρετε τους» πριν τους προσλάβετε

Πρόσφατα ενσωμάτωσα ένα επιπλέον βήμα μετά την τηλεφωνική συνέντευξη. Ζητώ από τα υπάρχοντα μέλη της ομάδας μου εάν μπορούν να λειτουργήσουν ως αναφορά για τον εισερχόμενο υποψήφιο. Ο δυνητικός υπάλληλος λαμβάνει μια έγκριση από την ομάδα μου για τη θετική ατμόσφαιρα που όλοι είμαστε υπερήφανοι στο γραφείο μας. Μετά από αυτήν τη συζήτηση, συνήθως λαμβάνω άλλη μια κλήση από τον αιτούντα, ο οποίος ενθαρρύνεται και ενθουσιάζεται να συνεχίσει τη διαδικασία συνέντευξης. Τώρα θέλουν τη δουλειά μαζί μας.

Βήμα πέμπτο: Συνέντευξη εργασίας

Πρώτα απ 'όλα, ενημερώνω όλους τους πιθανούς αιτούντες για τη συνέντευξη εργασίας. Μετραει πολύ το να είσαι δίκαιος και διακριτικός και να σεβεσαι το χρονο τους.

Είναι σημαντικό να προσέχετε πώς παρουσιάζεται ο υποψήφιος για την πρώτη ημέρα στο γραφείο. Είναι εκει εγκαίρως; Παρουσιάζονται καλα ντυμένοι; Σκέφτομαι ακόμη και το μήκος και το χρώμα των νυχιών τους. Σκεφτείτε και δώστε προσοχή στο πόσο χαμογελά ο αιτών και πώς μοιάζουν τα δόντια τους. Είναι τα μαλλιά τους καλλωπισμένα και φορούν μακιγιάζ;

Στη συνέχεια, η μαγεία της συνέντευξης εργασίας έρχεται στην αξιολόγηση της αίσθησης εμπιστοσύνης του αιτούντος.