Tags

  • οδοντίατροι
  • υγεία
  • οδοντίατρος
  • Γήρανση και στοματική υγεία.
  • 3M
  • Filtek
  • Supreme
  • Flow
Δημιουργώντας ένα χαλαρωτικό περιβάλλον στο οδοντιατρείο

Δημιουργώντας ένα χαλαρωτικό περιβάλλον στο οδοντιατρείο

Σημερα το dentaland.gr παρουσιάζει σημαντικές πληροφορίες για το πόσο σημαντικό ρόλο παίζει το χαλαρωτικό και άνετο περιβάλλον σε ένα οδοντιατρείο, στην ψυχολογία των ασθενών.

Ειδικά αν αναλογιστεί κανείς οτι το 36% των ανθρώπων φοβούνται και είναι νευρικοί όταν επισκέπτονται τον οδοντίατρο και το 12% των ανθρώπων έχουν υπερβολικό φόβο για τα δόντια.
Εάν η εμπειρία της αίθουσας αναμονής είναι αγχωτική ή δυσάρεστη, αυτό μπορεί να αυξήσει το άγχος την ημέρα του ραντεβού τους. Είναι επομένως, σημαντικό να κάνετε τον χώρο αναμονής σας ένα χαλαρό μέρος για να περάσετε χρόνο και να βεβαιωθείτε ότι είναι απαλλαγμένο από ακαταστασία.
Πρέπει ο χωρος να διατηρείται σε άνετη θερμοκρασία με κατάλληλες πηγές απόσπασης της προσοχής που δεν είναι ερεθιστικές. Δημιουργώντας ένα ήρεμο καταφύγιο στην αίθουσα αναμονής σας, μπορείτε να βοηθήσετε τους ασθενείς που έχουν ήπια επίπεδα οδοντικού άγχους, ώστε να μπουν στη χειρουργική επέμβαση να αισθάνονται χαλαροί για θεραπεία.

Είναι σημαντικό ο χώρος αναμονής σας να έχει καλή ροή αερισμού και να διατηρείται σε άνετη θερμοκρασία. Έρευνα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας διαπίστωσε ότι η ιδανική θερμοκρασία καθιστικού πρέπει να κυμαίνεται μεταξύ 18 ℃ και 21 ℃. Αξίζει να επενδύσετε σε ένα σύστημα εξαερισμού θέρμανσης και ψύξης για την αίθουσα αναμονής σας (HVAC).
Αυτό θα σας επιτρέψει να διατηρήσετε μια σταθερή βέλτιστη θερμοκρασία στο χώρο αναμονής σας. Θα πρέπει να μετρήσετε το δωμάτιό σας για να υπολογίσετε ποιο μέγεθος HVAC θα χρειαστείτε. Εάν είναι δυνατόν, ο χώρος αναμονής σας πρέπει επίσης να έχει πηγή φυσικού φωτισμού.
Μια μελέτη που έγινε από τους Stephen και Rachel Kaplan του Πανεπιστημίου του Michigan διαπίστωσε ότι τα έντονα λευκά φώτα κάνουν ένα περιβάλλον να φαίνεται εκφοβιστικό και μπορεί ακόμη και να εντείνει τα συναισθήματά των ασθενών. Στο χώρο αναμονής σας χρησιμοποιήστε φωτιστικά δαπέδου με απαλό φως, αντί για σκληρό φωτισμό φθορισμού.

Ψυχαγωγία στην αίθουσα αναμονής
Θα διαπιστώσετε τώρα ότι πολλοί ενήλικες ασθενείς περνούν χρόνο στα τηλέφωνά τους αντί να κοιτάζουν περιοδικά στην αίθουσα αναμονής. Θα ήταν καλή ιδέα να παρέχετε σταθμό φόρτισης, ώστε οι ασθενείς σας να έχουν κάπου να συνδέσουν το τηλέφωνό τους σε περίπτωση που η μπαταρία τους εξαντληθεί. Η παροχή δωρεάν WiFi εκτιμάται συχνά. Εάν έχετε τηλεόραση στην αίθουσα αναμονής, θα βοηθούσε να είστε επιλεκτικοί με αυτό που προβαλλεται από αυτήν. Οι επαναλαμβανόμενες διαφημίσεις σχετικά με τις οδοντιατρικές υπηρεσίες έχουν την τάση να είναι εκνευριστικές. Θα ήταν καλύτερο να δείξουμε κάτι φιλικό προς την οικογένεια για τη φύση, καθώς η έρευνα διαπίστωσε ότι η φύση έχει καταπραϋντικό αποτέλεσμα. Εναλλακτικά, παίξτε ήσυχα τροπικά δάση ή ήχους στον ωκεανό στο παρασκήνιο.

Χώρος για τα παιδιά
Μπορεί να είναι αγχωτικό για τους γονείς των παιδιών στην αίθουσα αναμονής, ειδικά για τα παιδιά με μικρά παιδιά και μικρά μωρά. Είναι καλή ιδέα να παρέχετε έναν ξεχωριστό χώρο για τα παιδιά, ώστε να διασκεδάζουν ενώ περιμένουν να μπουν για να δουν τον οδοντίατρο. Εάν παρέχετε παιχνίδια ή βιβλία, βεβαιωθείτε ότι είναι σε καλή κατάσταση και ανθεκτικά. Πρέπει επίσης να διατηρούνται καθαροί, οπότε βεβαιωθείτε ότι ελέγχετε το χώρο των παιδιών καθημερινά και το διατηρείτε καθαρό. Μπορείτε επίσης να παρέχετε ορισμένες οδοντικές δραστηριότητες για να κάνουν, όπως ένα μοντέλο βουρτσίσματος δοντιών και διασκεδαστικά παιχνίδια χρωματισμού.

Να είστε υπερήφανοι για το χώρο αναμονής σας - είναι σημαντικό για τους ασθενείς σας να πάνε για να δουν τον οδοντίατρο όσο πιο χαλαρά μπορούν. Η σημασία να διασφαλιστεί ότι οι ασθενείς είναι άνετοι, ήρεμοι και διασκεδαστικοί όσο περιμένουν, επομένως, δεν μπορούν να υποτιμηθούν.