Tags

  • οδοντίατροι
  • υγεία
  • οδοντίατρος
  • Γήρανση και στοματική υγεία.
  • 3M
  • Filtek
  • Supreme
  • Flow
Βέλη των οδοντιάτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Βέλη των οδοντιάτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Τη στιγμή που η πανδημία «καλπάζει» η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία με ανακοίνωση της εξαπολύει «βέλη» για την αντιμετώπιση της και τη λήψη μέτρων.

Όπως αναφέρει η πανδημία φουντώνει, τα θλιβερά ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων, θανάτων, διασωληνωμένων καταρρίπτονται το ένα μετά το άλλο. Βαρέως πάσχοντες διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ σε κοινούς θαλάμους και φορητούς αναπνευστήρες πεθαίνουν καθημερινά, περιμένοντας μάταια για ένα κρεβάτι ΜΕΘ, τα ράντζα πλημμυρίζουν τα νοσοκομεία μετά από κάθε εφημερία, δεκάδες ασθενείς παραμένουν ώρες μετά το κλείσιμο της γενικής εφημερίας στα τμήματα επειγόντων περιστατικών γιατί και τα ράντζα εξαντλούνται, η επίσκεψη των γιατρών ξεκινάει το πρωί και τελειώνει το βράδυ, σε πολλά νοσοκομεία (π.χ. Θεσσαλονίκη, Θεσσαλία) εφημερεύει μόνο ένας γιατρός για 50, 100 ακόμα και για 120 ασθενείς, το λιγοστό εξουθενωμένο προσωπικό έχει ξεπεράσει εδώ και καιρό τα όρια του. Δίπλα σε αυτά οι δημόσιες οδοντιατρικές μονάδες υπολειτουργούν.

«Και όμως η κυβέρνηση εξακολουθεί με θράσος να ισχυρίζεται ότι η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη. Στους πόσους χιλιάδες νεκρούς θα σταματήσει η κατάσταση να είναι διαχειρίσιμη; Στους πόσους διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ; Στα πόσα ράντζα;

Την ίδια στιγμή που χάνονται 100 άνθρωποι τη μέρα, για το 2022 το κράτος μειώνει κατά 139 εκατομμύρια ευρώ τη χρηματοδότηση των νοσοκομείων, κατά 245 εκατομμύρια ευρώ τις παροχές Υγείας και κατά 52% τις δαπάνες για την ξεχαρβαλωμένη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας που θα μπορούσε να στηρίξει την εκστρατεία εμβολιασμού, ενώ οι αντιφάσεις και οι παλινωδίες της τροφοδοτούν τους κάθε λογής σκοταδιστές και «αντιεμβολιαστές».

Εξήγγειλε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των άνω των 60, αξιοποιώντας το απαραίτητο όπλο των εμβολίων ως άλλοθι για να μην κάνει τίποτα άλλο, τόσο ως προς τα συνολικά μέτρα προστασίας που απαιτούνται όσο και για τα ειδικά που χρειάζονται για να τρέξουν οι εμβολιασμοί.

Εξακολουθεί να μην παίρνει ουσιαστικά μέτρα για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, να εφαρμόζει την ίδια πολιτική της ανακύκλωσης και των μετακινήσεων, του στυψίματος κυριολεκτικά του αποδεκατισμένου προσωπικού, της απογύμνωσης της ΠΦΥ. Εξακολουθεί να αρνείται να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας για τη μείωση της διασποράς στα ΜΜΜ και τους χώρους δουλειάς, που μαζί με το πολύτιμο όπλο του εμβολιασμού, μπορεί να αναχαιτίσει το 4ο επιδημικό κύμα που φουντώνει.

Αντί αυτών σχεδιάζει ήδη το «νέο ΕΣΥ», που θα σημάνει νέες συγχωνεύσεις – καταργήσεις νοσοκομείων και χρυσές δουλειές για τους επιχειρηματίες της υγείας με επέκταση των ΣΔΙΤ.

Έχουμε υποχρέωση σαν ΕΟΟ να ενώσουμε τη φωνή μας με όλους τους υγειονομικούς, όλους τους εργαζόμενους σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, να διεκδικήσουμε:

Άμεση ενίσχυση των δημόσιων μονάδων υγείας με επείγουσες προσλήψεις και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων στις δημόσιες μονάδες υγείας και πρόνοιας.

Να στελεχωθούν και να επαναλειτουργήσουν τα κλειστά νοσοκομεία.

Να ενισχυθεί με μόνιμες προσλήψεις και υποδομές και η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας που αποσαρθρώνεται τελείως.

Να επιταχθούν οι ιδιωτικές δομές υγείας, χωρίς αποζημίωση των ιδιοκτητών και με μισθοδοσία του προσωπικού από το κράτος.

Να ανακληθούν οι αναστολές εργασίας των εργαζομένων στις μονάδες υγείας και πρόνοιας.

Να ενταχθούν οι αυτοαπασχολούμενοι γιατροί, οδοντίατροι και άλλοι υγειονομικοί σε ενιαίο κρατικό σχέδιο για τη δωρεάν περίθαλψη του λαού που δεν απαιτείται νοσηλεία», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.