Tags

  • οδοντίατροι
  • υγεία
  • οδοντίατρος
  • Γήρανση και στοματική υγεία.
  • 3M
  • Filtek
  • Supreme
  • Flow
Αποστείρωση μάσκας: Όπλο κατά του κορωνοϊού στα οδοντιατρεία

Αποστείρωση μάσκας: Όπλο κατά του κορωνοϊού στα οδοντιατρεία

Στις μέρες της πανδημίας ο κορωνοϊός έχει αλλάξει δραματικά τις συνθήκες εργασίας και των οδοντιάτρων, είναι απαραίτητη προϋπόθεση η σωστή χρήση και διαχείριση του προστατευτικού εξοπλισμού.

Υπάρχουν πολλά ζητήματα τα οποία πρέπει πλέον να τηρούνται προκειμένου να μειώνεται το ρίσκο επιμόλυνσης, τόσο για τους οδοντιάτρους, όσο και για τους ασθενείς. Βασικό εργαλείο αποτελεί ο κλίβανος για την αποστείρωση. Πρώτα απ΄όλα πρέπει να αποστειρώνονται οι μάσκες καθώς είναι τα είδη προσωπικού προστατευτικού εξοπλισμού όπου οι άνθρωποι έχουν τις μεγαλύτερες αμφιβολίες και τις περισσότερες ερωτήσεις.

Η αποστείρωση και η επαναχρησιμοποίηση των μασκών είναι μια επιλογή που παρουσιάζει οφέλη από την άποψη ασφάλειας, εξοικονόμησης και βιωσιμότητας. Οι μάσκες αφού κλιβανιστούν, διασφαλίζουν ότι θα έχετε πάντα εύκολη πρόσβαση σε αποστειρωμένα ιατρικά βοηθήματα που είναι έτοιμα για χρήση. Μια καλής ποιότητας μάσκα μπορεί να υποστεί κλιβανισμό πολλές φορές, αποτρέποντας έτσι την περιβαλλοντική ζημία που θα προκληθεί από την απόρριψη πολλών μασκών μίας χρήσης. Ελέγχετε πάντα τις πληροφορίες που παρέχονται από τον κατασκευαστή της μάσκας για να δείτε τον μέγιστο αριθμό κύκλων αποστείρωσης.

Η αποστείρωση εξάλλου είναι χρήσιμη και από άποψης οικονομίας και εξοικονόμησης χρημάτων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα κλιβάνου αποτελεί ο dxpDomina που μπορεί να αποστειρώσει έως και 20 μάσκες FFP2 και FFP3 με έναν κύκλο B 121. Αυτό αρκεί για να διατηρηθούν το προσωπικό και οι ασθενείς ασφαλείς σε όλη τη διάρκεια της εργάσιμης ημέρας. Οι μάσκες πρέπει να συσκευάζονται ξεχωριστά πριν αποστειρωθούν. Στο τέλος του κύκλου, τα είδη θα είναι απόλυτα στεγνά και έτοιμα να χρησιμοποιηθούν ξανά ή να αποθηκευτούν. Προκειμένου να διασφαλιστεί ότι οι χειρουργικές μάσκες αποστειρώνονται σωστά με τον dxpDomina, πρέπει να δοθεί μεγάλη προσοχή στα βήματα πριν και μετά τον κύκλο στον αυτόκαυστο.

Σημαντικές λεπτομέρειες: Πριν την πραγματοποίηση της διαδικασίας απολυμάνετε τα χέρια σας και φορέστε νέα γάντια προτού αφαιρέσετε μια μάσκα. Βεβαιωθείτε ότι η μάσκα είναι άθικτη και καθαρή. Βάλτε τη μάσκα σε σακουλάκι αποστείρωσης. Τοποθετήστε τις μάσκες στο δίσκο οριζόντια ή κάθετα για αξιοποιήσετε στο έπακρο τον διαθέσιμο χώρο.