Tags

  • οδοντίατροι
  • υγεία
  • οδοντίατρος
  • Γήρανση και στοματική υγεία.
  • 3M
  • Filtek
  • Supreme
  • Flow
Ανοίγει η πλατφόρμα του ΕΡΓΑΝΗ για τους οδοντιάτρους

Ανοίγει η πλατφόρμα του ΕΡΓΑΝΗ για τους οδοντιάτρους

Από την Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021, θα ανοίξει εκ νέου για 10 ημέρες η πλατφόρμα του Πληροφοριακού Συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ» για τους ελεύθερους επαγγελματίες και επιστήμονες.

Αφορά όσους είναι δικαιούχοι της ενίσχυσης για καταχώριση διορθώσεων (π.χ. σε περιπτώσεις που έγινε λάθος στο ΙΒΑΝ), καθώς και για συμπληρωματική υποβολή αιτήσεων για όσους δεν πρόλαβαν την προηγούμενη προθεσμία (5-15 Φεβρουαρίου 2021). Μια διαδικασία που αφορά φυσικά και την κατηγορία των οδοντιάτρων.

Σημειώνεται ότι οι πληρωμές εμφανίζονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων εντός τριών εργάσιμων ημερών, μετά την καταβολή τους από τον ΟΑΕΔ. Υπενθυμίζεται ότι την οικονομική ενίσχυση θα τη λάβουν οι αυτοαπασχολούμενοι επιστήμονες ανάμεσα τους και τα οδοντιατρικά επαγγέλματα (με ΚΑΔ 8623).

Για να καταστεί κάποιος δικαιούχος θα πρέπει από 20 Μαρτίου 2020 έως 30 Νοεμβρίου 2020 να είχε ενεργό κύριο κωδικό αριθμό δραστηριότητας. Παράλληλα, το διάστημα από 20 Μαρτίου 2020 έως 30 Νοεμβρίου 2020 θα πρέπει να μην είχε αναλάβει μισθωτή εργασία ή εργασία με έμμισθη εντολή.

Με βάση την ΚΥΑ που είχε εκδοθεί τον Φεβρουάριο, αίτηση στην πλατφόρμα μπορούν να υποβάλλουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες – επιστήμονες που έχουν κάνει έναρξη επαγγέλματος έως 31 Δεκεμβρίου 2016, εφόσον αφενός εμφανίζουν μείωση του κύκλου εργασιών ή των ακαθάριστων εσόδων τουλάχιστον 20% την περίοδο Απριλίου – Δεκεμβρίου 2020, αφετέρου το οικογενειακό τους εισόδημα για το 2020 δεν υπερβαίνει τις 30.000 ευρώ. Η δεύτερη ομάδα που μπορεί να επιχειρήσει να καταθέσει ξανά αίτηση είναι οι νέοι αυτοαπασχολούμενοι – επιστήμονες, που έκαναν έναρξη επαγγέλματος μετά την 1η Ιανουαρίου 2017. Για τους συγκεκριμένους δεν ισχύει το κριτήριο μείωσης του τζίρου. Ωστόσο ισχύει κανονικά το εισοδηματικό όριο των 30.000 ευρώ στο οικογενειακό εισόδημα.