Κάθε οδοντίατρος έχει ακούσει για την εφαρμογή εξαιρετικών επιχειρηματικών συστημάτων που μπορούν να αναβαθμίσουν κάθε ιατρείο.
Τα συστήματα οδοντιατρικών πρακτικών μπορούν να κάνουν τη διαφορά στην επίτευξη υψηλών επιπέδων επιτυχίας, όπως μπορεί να διαπιστώσει εύλογα κανείς. Παρατηρώντας τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν κατά κανόνα τα οδοντιατρεία στην Ελλάδα, συχνά διαπιστώνουμε ότι η κύρια διαφορά φαίνεται να είναι η ποιότητα των συστημάτων, που έχουν να κάνουν είτε με τη χρήση των εργαλείων, την γενικότερη υποδομή των ιατρείων και τον τρόπο εργασίας των γιατρών. Υπάρχουν όμως βασικά πλεονεκτήματα για οδοντιατρικές πρακτικές που μπορούν να αξιοποιηθούν.
Τα συστήματα έχουν σχεδιαστεί για μέγιστη απόδοση. Όταν ένας οδοντίατρος εφαρμόζει σταδιακά τεκμηριωμένα επιχειρηματικά συστήματα, αυτή είναι η αρχή μιας διαδικασίας μετακίνησης όλων των λειτουργιών στο υψηλότερο επίπεδο απόδοσης. Τα συστήματα παράλληλα έχουν σχεδιαστεί για να επηρεάζουν και να παρακινούν τους ασθενείς με θετικά αποτελέσματα για τη θεραπεία. Για παράδειγμα ένα καλό οδοντιατρικό όργανο – σύγχρονο – μπορεί να προσδώσει άλλη αξία στο ιατρείο. Όταν λοιπόν τα συστήματα έχουν σχεδιαστεί σωστά, τότε οποιαδήποτε πρακτική μπορεί να βελτιώσει την απόδοση και οι περισσότεροι ασθενείς να γίνουν εξαιρετικά συνεργάσιμοι προς όφελος τελικά του ίδιου του οδοντιάτρου.
Τα συστήματα έχουν σχεδιαστεί για ταχύτητα. Ένας παράγοντας, τον οποίο οι περισσότεροι οδοντίατροι δεν σκέφτονται είναι ότι τα επιχειρηματικά συστήματα οδοντιατρικών πρακτικών έχουν σχεδιαστεί για ταχύτητα και αποτελεσματικότητα. Για ένα οδοντιατρείο, τα σημεία συμφόρησης (δηλαδή τα σημεία που μπορεί να επιβαρύνουν τη λειτουργία ενός ιατρείου) έχουν να κάνουν με τα συστήματα. Παρακολουθώντας συνεχώς, σχεδιάζοντας και αναλύοντας πού βρίσκονται αυτά τα σημεία συμφόρησης στα συστήματα, οι οδοντιατρικές πρακτικές μπορούν να αυξήσουν σημαντικά την ταχύτητα με σημαντικά οφέλη για την καθημερινή λειτουργία του οδοντιατρείου. Μελέτες έχουν δείξει ότι η εξοικονόμηση 10 λεπτών ανά εργατοώρα, τότε μιλάμε για περίπου 32 μέρες ανά έτος, που ισοδυναμεί με δύο μήνες χρόνου παραγωγής. Αναλύοντας αυτά τα δεδομένα περαιτέρω, μπορούμε να πούμε ότι ένας οδοντίατρος που έχει 36 χρόνια καριέρας, μπορεί να προσθέσει έξι ολόκληρα χρόνια χρόνου παραγωγής ιατρικής φροντίδας χωρίς να εργαστεί επιπλέον ώρες.
Συμπερασματικά:
Ο συστηματικός τρόπος εργασίας είναι το κλειδί για την επίτευξη και τη διατήρηση της επιτυχίας για οποιαδήποτε οδοντιατρική πρακτική. Ένα οδοντιατρείο λοιπόν που έχει περιορισμένους πόρους, πρέπει να εστιάσει και να βρει τον τρόπο πως η καθημερινή εργασία θα γίνει με στόχο την άριστη φροντίδα των ασθενών. Με την εφαρμογή σωστών συστημάτων, οποιοσδήποτε οδοντίατρος μπορεί να ανέβει σε υψηλότερο επίπεδο, το οποίο θα συμβάλλει στην συνολική αύξηση της απόδοσης του ιατρείου.